tisdag, november 17, 2009

Det trådlösa hemmet

Ja det är nog ett par år till innan man verkligen kan påstå att ens hem är fullständigt trådlöst. För är det inte sladdar till och från stereon så är det sladdar till och från teven. Och hänger det inte sladdar utmed väggen så är dom någonstans nere på golvet och slingrar sig. Man kan bli trött för mindre. Så jag och Mia bestämde oss för att skaffa oss ett trådlöst nätverk.

Sagt och gjort, det trådlösa modemet kom idag och vi kopplade in det med spänning i blicken och förväntningar i hjärtat. Allt för att mötas av en liten anonym textruta där vi blir varse att lösenordet inte stämmer. Gnnhh! Dubbelkolla modemet, stämmer. Dubbelkolla inställningarna i macen och användarnamnet, stämmer.

Vad göra? Ringa snällt och beskedligt till kundservice för att under 13 minuter lyssna på hur man bäst kommer ihåg sitt lösenord eller hur man faktiskt kan komma åt sitt lösenord genom deras hemsida om man har problem med att koppla upp. Så klart! Väntan var inte överdrivet lång och jag hade gott sällskap så med god ton hälsade jag på söderkexet som svarade. Och hör och häpna, det var internetleverantören som hade gjort en generaltabbe! Istället för stora bokstäver och siffror så skulle det vara SMÅ bokstäver och siffror!

Söderkexet hade fått en hel del samtal under dagen från arga kunder som inte kunde koppla upp med sitt sprillans nya superduperhöghastighetsmodem. Hon var tacksam över att jag inte var arg. Allt ordnade sig enkelt med att trycka på capslock och så vips var man ute på nätet! Heja trådlöst bredband!

Nu ska vi bara lyckas få till en trådlös stereo med trådlösa högtalare samt en trådlös teve och kanske kanske en trådlöst dammsugare. Det vore nått det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har svårt att se hur du någonsin skulle bli arg i en sådan situation. Du tog nog en klunk öl för att sen tänka, - Ok, ring skitföretaget för att fixa detta! hoho / Davsk